Destelbergen

Enkele dagen voor de échte Ronde van Vlaanderen van start ging, bracht ik een bezoek aan Destelbergen en Heusden om te luisteren naar wat daar leeft. First stop: terug de schoolbanken op, waar de kinderen van ‘De Klaver’ mij hun groene hart toonden. Met het milieuproject ‘MOS’ toonden ze hoe zij zelf creatief te werk gaan om hún school zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Wist je trouwens dat ze bij ‘De Klaver’ deels op zonne-energie werken? Dit zal onze minister Bart Tommelein graag horen!

De kinderen deelden me ook hun visie op verkeersveiligheid. Een betere verlichting ’s morgens bij de oversteekmomenten, daar kunnen we alvast iets mee doen. Dit is de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Mobiliteit, maar ik bracht onze parlementsleden hier al van op de hoogte. Want vergeet niet: de waarheid komt uit een kindermond! Ik sloot m’n bezoek aan ‘De Klaver’ af met een gesprek met de leerkrachten over de impact van het M-decreet. Leerkracht zijn is een mooi beroep, en aan toewijding is er in ‘De Klaver’ geen gebrek, maar we moeten beseffen dat daar zo veel bij komt kijken. Ik had het met de leerkrachten over de impact van het M-decreet, de broodnodige gespecialiseerde omkadering in het basisonderwijs, en de nood aan zorgcoördinatoren. Hun vraag naar meer ondersteuning begrijp ik, en hun bekommernissen neem ik zonder twijfel mee. We hadden een gezellig gesprek, en daar zat ook de lentezon voor iets tussen!

Next stop: ‘Ganda’, voor een bedrijfsbezoek. Daar namen ze me mee doorheen het bereidingsproces en informeerden me over de hoge kwaliteitsnormen die ze bij Ganda hanteren. Maar ik hield het niet ‘zomaar’ bij een bezoekje.. Ik ging zélf aan de slag. Ik kreeg de eer om enkele hammen te zouten, en te keuren! Dus.. misschien eet iemand onder jullie binnenkort een liberaal stukje vlees? Smakelijk alvast, en vooral: een dikke merci aan het ganse Ganda-team!