Hemiksem

Paasmaandag. Open Vld Hemiksem organiseerde vandaag een paaseierenraap. Een regenachtige dag, maar daar is niet veel van te merken. Een leuke sfeer met twee enthousiaste paashazen en alleen maar blije kindjes.

Ik praat er met de (groot)ouders van verschillende kinderen over hoe het leven is in Hemiksem. Open Vld Hemiksem had ook voor hen een activiteit: zij konden deelnemen aan de burgerbegroting. Er stonden vijf bokalen, die vijf thema’s voorstelden. Mensen kregen een aantal knikkers, die ze dan konden verdelen over de bokalen. Zo kunnen mensen op een eenvoudige manier duidelijk maken, welke thema’s zij belangrijk vinden. 

Ik maak ook kennis met Vivianne Coppens en haar pop Stan. Twee hele toffe mensen, die jong en oud weten te boeien. Bij hen mag je de paaseitjes komen halen. 

Als afsluiter mag ik uit een doos vol tekeningen twee winnaars kiezen. Omdat de tekeningen stuk voor stuk prachtexemplaren zijn, besluit ik zonder te kijken twee tekeningen te kiezen. Julie en Matteo komen als winnaars uit de bus!